Om WCH

Working Class Hero-festivalen (WCH) så dagens lys i 1999, og ble unnfanget i frivilligmiljøet i Union Rock, som hadde etablert konsertscenen Union Scene fire år tidligere. Idéen bak WCH var å lage en musikk- og kulturfestival i Drammen for å hedre byens nære fortid som industriby. WCH var med det Drammens første fullblods musikkfestival.

Richard Holmsen åpner WCH2016.

Festivalen har alltid hatt Union-området som utgangspunkt og har vært et arrangement som har sittet i veggene på Union Scene. Festivalen har blitt arrangert årlig siden 1999, med unntak av 2004 og 2014.

I 2015 flyttet festivalen utendørs. Til vakre Sølfastøya, som er en perle av et parkområde. Gress under føttene, åpen himmel, nesten ubegrenset med plass for en festival på vår størrelse.  Og dessuten; kun ti minutter med buss fra Drammen sentrum.  Øya er ukjent også for mange drammensere, men vi så at Sølfastøya var den perfekte festivalarena.

Wch forside DT
Det var mange godord fra publikum om opplevelsen av Sølfastøya som festivalarena
Festivalpublikum sølfast
Koselig på festival!
Konsertscene Sølfast
Et festivalområde med enormt potensiale.

Prosjekt WCH Sølfastøya 2015 gikk dessverre ikke som det skulle. En så stor produksjon som dette krevde flere publikummere for å gå i balanse enn de som besøkte festivalen. Vi kunne rask konkludere med at underskuddet var omfattende, men vi så i praksis at vi hadde inntatt Norges beste naturlige festivalarena. Det var kun en ting å gjøre: å brette opp ermene. 15 års festivaltradisjon måtte reddes for enhver pris.  Frivillige har jobbet knallhardt og utrettelig på dugnader gjennom 18 måneder for å rette opp underskuddet, vi var tilbake på Union Scene i juni 2016 og arrangerte en nedskalert, men vellykket WCH 2016.

 

Legg igjen en kommentar