Artister

Gunerius & Verdensveven

Gunerius & Verdensveven er en trio ledet av multikunstner Thomas Gunerius Bergsten. Han har de siste 20 årene kjørt sikksakk mellom sjangere som psych-rock, jazz, gospel, folk, hip hop, elektronika og samtidsmusikk under ymse artistnavn.
Gunerius & Verdensveven dukket opp med et brak i 2020 med singelen “Blå disko a lá türk” som høstet gode kritikker fra Norge til Japan og ble en hit i det lille mikrotonale musikkmiljøet på verdensveven.
Siden 2021 har bandet sluppet et album i året og opparbeidet seg et rykte som en særdeles god live-opplevelse som fungerer like godt på doom-festival som under en bro i oslo sentrum. Fantasmagorˈi slippes på Sellout! Music i slutten av mai er en samling låter som får det til å rykke i dansefoten samtidig som det vibrerer i hjernemassen.

Live er Gunerius & Verdensveven en opplevelse som svinger fra dansbare grooves via frijazz med spoken word til allsang. Sammen med trommeslager Alexander Lindbäck (Signe Marie Rustad, Grant-Lee Phillips, St. Thomas) og bassist Magnus Tveten (Local Store, Valleypolicella, the Harvey Steel show) leveres et musikalsk festmåltid med mikrotonale gitarer, bass, trommer, elektronikk, skranglete loops av hjemmelagde instrumenter som krukkespill og sigarboks-harpe. Et engasjerende, eksentrisk show som kanskje kan fungere som et kortreist norsk alternativ til King Gizzard & the Lizard Wizard eller minne om Pere Ubu på jazztrip eller Sun Ra Arkestra som spiller hip hop.

Homer

HOMER er et drammens basert punkrock band som starta opp i 1996- året skate-punk bølgen streifet over hele planeten med inspirerende band som Bad Religion, Offspring, Nofx og Pennywise for å nevne noen. Bandet har sluppet 4 album og er med på samleskiva «lyd fra et veikryss»med låta David vs Goliat i 2002 Musikken er variert new wave skate punk med hint av hardcore og ska.

Mammuttre

Seigtflytende kompromissløs Rock. Mammuttre lar seg inspirere av lydene som siver ut av sprekkene i naturen.

Frosth

Frosth har spilt sammen siden 1977 og stått på scener som Chateu Neuf og 2 ganger Club-7. Et høydepunkt var konserten Saga On the Rock i 1980 sammen med bl.a. Turistene. Besetningen har variert fra 4-manns til 9-manns med full blåserekke, men denne gangen stiller vi med så godt som hele gjengen fra storhetstiden da låter som «Religion Dreper» og «Altfor fort» ble til. Bandet utviklet etterhvert en egen stil kjent som Tælarock fra Drammen. Men personen vi kanskje kjenner aller best her er vokalisten. Selveste Mr Union sjøl, Tore Narverud.


Tore Narverud – Ledende vokal og gitar
Tore Moss – Bass
Per Evensen – Gitar og vokal
Tom Pettersen – Gitar og vokal
Børre H Brataas – Trommer

Prefix

Prefix er uvaska poesipunk fra Drammen. Tekstene til Martin Nordli løfter bakgatenes univers opp til ett høyt litterært nivå. Med et rått musikalsk bakteppe blir opplevelsen epsik.

Martin Nordli – Vokal
Jørn Skau Ellingsen – Gitar/Beats
Jon Mihle – Bass

Lovecast

Lovecast er ett band fra Drammen, som startet Typhon i 2019. Bandet består av Isac Kalmo Arneng (lead-Gitar og vokal), Emil Andresen (Trommeslager), Ole Røed Entian (bass) og Mira Sofie Romstad (rytme gitar og hoved-vokal). Bandet byttet navn til “Lovecast” i 2022. Bandet spiller en miks sjangere av mange forskjellige sjangere som groove-metal, prog-rock og groove-rock, blandet med melodiøse riff, licks og akkorder.

Kjöter

Kjöter, bandet som river opp reglene og banker på døra til konformiteten. Med skrikende gitarer, buldrende bass, knallharde trommer og tekster som sier det andre kvier seg for å si, er Kjöter et uforutsigbart kraftverk på scenen. De leverer et sonisk anarki som tar lytterne med på en vill reise gjennom rå nerve.

Revaalver raack

Med sin ærlige stil og ujålete fremtoning har de lenge ansett seg selv som hverdagsheltene som ble båret frem av frukten av en midtlivskrise. De blir omtal av «jungeltelegrafen» som et j**la bra liveband med en fengslende opptreden. Musikken kan minne om en punka Jokke med mye mer energi.